Makeat leivonnaiset

Ladataan...

6 munan täytekakkupohja (riittää n. 18 hengelle)

6 kananmunaa 
3 dl sokeria 
3 dl vehnäjauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta 
(1 tl vaniljasokeria) 

Vuokaan 

1 rkl voita tai margariinia 
½ dl korppujauhoja 

 

 

Ohje

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka (halk. n. 25cm)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös ripauksen vaniljasokeria.

Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 6 munan kakkupohja uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun sen reunat alkavat irrota vuoasta ja tikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei tartu taikinaa tikkuun.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Vinkki
Gluteenittoman täytekakkupohjan saat korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja perunajauhoilla!

 

Täytevaihtoehtoja

Mansikkatäyte: Pilko tuoreita mansikoita ja sekoita ne kermavaahdon ja sokerin kanssa. 

Marjatäyte: Käytä tuoreita marjoja, kuten vadelmia tai mustikoita. Sekoita marjat kermavaahdon ja sokerin kanssa.

Kinuskikastiketäyte: Sekoita kinuskikastiketta kermavaahdon ja sokerin kanssa.

Tuorejuustotäyte: Käytä maustamatonta tai valmiiksi maustettua tuorejuustoa ja lisää joukkoon haluamiasi vaihtoehtoja, kuten mansikoita tai suklaata.

Rahkatäyte: Käytä maustamatonta tai maustettua maitorahkaa ja lisää joukkoon makua antamaan haluamiasi vaihtoehtoja kuten sitrushedelmiä tai banaania.

Suklaamoussetäyte: Sulata tummaa tai vaaleaa suklaata ja sekoita sitä kermavaahdon, maustamattoman tuorejuuston ja sokerin kanssa. Voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi vaniljaa tai kahvia makua antamaan.

Mansikka-lime juustokakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g voita


Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 limen mehu ja raastettu kuori
1 dl mansikkahilloa
2 dl tuoreita mansikoita


Koristelu:

1 dl mansikkahilloa
Tuoreita mansikoita

 

Ohje:

Murskaa digestive-keksit monitoimikoneessa tai laittamalla keksit muovipussiin ja murskaamalla ne esimerkiksi kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.

Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita tuorejuusto, kerma ja sokeri keskenään kulhossa.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.

Raasta limen kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää limen kuoriraaste, limemehu ja mansikkahillo tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää ne juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

Lämmitä mansikkahillo kattilassa kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki.

Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele juustokakun pinta mansikkahillolla ja tuoreilla mansikoilla.

Suklainen juustokakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
2 dl kermaa
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa vettä


Koristelu:

100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

 

Ohje:

Murskaa digestive-keksit monitoimikoneessa tai laittamalla keksit muovipussiin ja murskaamalla ne esimerkiksi kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulanut suklaa kulhossa tuorejuuston, kerman, sokerin ja vaniljasokerin kanssa.

Kuumenna kattilassa kaakaojauhe ja kaksi ruokalusikallista vettä. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet kattilaan ja sekoita hyvin, kunnes liivate on sulanut kokonaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaaseokseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista koristelu juuri ennen tarjoilua: sulata tumma suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja lisää joukkoon kermaa, kunnes seos on tasaista.
Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kaada suklaakastike juustokakun päälle ja levitä se tasaisesti. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.

Suklaapikkuleivät

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl suklaarouhetta

 

Ohje:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja litistä ne n. 1 cm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperille.

Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Suklaakuivakakku

50 g tummaa suklaata rouhittuna
200 g voita
2dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria


Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
Sekoita sokeri ja kananmunat keskenään kulhossa.
Yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen voisula-kermaseosta ja kuivia aineita. Kaada taikina vuokaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista suklaista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45-60 minuuttia.
Anna suklaakuivakakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen varovasti tarjoilualustalle. Anna sen jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.
Voit halutessasi koristella kakun sulatetulla suklaalla ja marjoilla.